Edukacijski programi

Svrha edukacije

Svrha edukacija koje će se provesti ovim projektom, i radom Centra za tradicijske obrte, jest smanjenje nezaposlenosti kroz revitalizaciju i uključivanje tradicijske baštine u turističku ponudu u Ličko-senjskoj županiji ali i povećanje broja seoskih domaćinstava koji se bave turizmom, odnosno, pružaju turističke usluge na svojim domaćinstvima, u Ličko-senjskoj županiji.

Cilj edukacije

Cilj edukacije koju će pružati Centar za tradicijske obrte jest pružiti znanja i vještine dugotrajno nezaposlenim i neaktivnim osobama s područja Ličko-senjske županije, prvenstveno onima koji žive na seoskim domaćinstvima, u tradicijskim obrtima koji će im povećati njihove mogućnosti za dodatne prihode, aktivirati ih i motivirati za aktivan pristup tržištu rada. 
Također, cilj edukcije je pomoći osobama koj žive na seoskim domaćinstvima u poslovnom razvoju, marketingu, promociji i ulozi tradicijskih obrta i proizvoda u turizmu te povećati postojeće mogućnosti za potencijalno poduzetništvo u turizmu, samozapošljavanje i zapošljavanje. Korisnici edukacija će naučiti kako uspostaviti poslovanje kućanstva, prodavati svoje proizvode tradicijskih obrta na tržištu i u svom domaćinstvu te kako promicati ponudu svog seoskog domaćinstva turistima i posjetiteljima Ličko-senjske županije.

Ciljne skupine

Ciljne skupine Centra za tradicijske obrte su dugotrajno nezaposlene i neaktivne osobe iz Ličko-senjske županije. Ciljane skupine će uključivati uglavnom žene, stariju populaciju i mlade, dugotrajno nezaposlene i neaktivne osobe. 
Ciljne skupine ovog projekta su najmanje 45 dugotrajno nezaposlenih i neaktivnih osoba s prethodnim iskustvom u proizvodnji tradicionalnih proizvoda (barem 30 osoba iz ruralnih domaćinstava u Ličko-senjskoj županiji), od kojih će minimalno 15 osoba biti educirano za trenere koji će dalje prenosti znanja novim korisnicima Centra, te, najmanje, 30 dugoročno nezaposlenih i neaktivnih osoba, bez prethodnog iskustva u proizvodnji tradicionalnih obrta.
U konačnici, Centar će biti otvoren za sve zainteresirane za očuvanje nasljeđa i tradicijske baštine, bavljenje tradicijskim obrtima i turizmom na seoskim domaćinstvima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>
Stranica 1 od 9