Novosti


Uspješno završen drugi edukacijski ciklus Centra
Autor cto
Četvrtak, 25 Kolovoz 2011 20:30

Nakon Treninga za trenere, 21. kolovoza 2011. uspješno je završen i drugi edukacijski ciklus Centra za tradicijske obrte namijenjen nezaposlenim i inaktivnim osobama, članovima i vlasnicima obiteljskih seoskih domaćinstava. Tijekom 6 dana edukacija poslaznici su savladali znanja o tradicijskim obrtima, ruralnom turizmu te brojni drugim aktivnostima kojima se mogu baviti na svojim domaćinstvima te zaposliti se na njima ili ostvarivati dodatne prihode. Edukaciju je uspješno završilo više od 30 polaznika iz ciljane skupine projekta. Drugi ciklus treninga, uz stručnjake za ruralni razvoj i tradicijske obrte, provodili su i treneri educirani u prvom edukacijskom ciklusu Centra, kroz Trening za trenere.

 
Najava tečaja o izradi tradicijske crvene kape
Autor cto
Četvrtak, 25 Kolovoz 2011 20:12

Novi tečaj 4. edukacijskog ciklusa Centra za tradicijske obrte, Tečaj izrade crvene kape, započinje u utorak, 30. kolovoza 2011. s početkom u 14 sati, u radionici Centra za tradicijske obrte. Tečaj je namijenjen prvenstveno nezaposlenim i inaktivnim osobama, ali svi koji žele naučiti sve o povijesti i načinu izrade tradicionalne crvene ličke kape, mogu se javiti na kontaktne telefone Centra ili naprosto doći na prvi dan tečaja.

Ažurirano Četvrtak, 25 Kolovoz 2011 20:18
 
Završen prvi tečaj Centra za tradicijske obrte
Autor cto
Četvrtak, 25 Kolovoz 2011 19:38

26. kolovoza 2011. uspješno je završen prvi četverodnevni tečaj 4. edukacijskog ciklusa Centra za tradicijske obrte, Tečaj izrade Lešćarske coklje. Edukaciju je uspješno zavrišilo više od dvadeset polaznica, koje su pod stručnim vodstvom Dragice Rogić te stručnih članica udruge "Gačanka", vrsnih poznavateljica ovog tradicijskog zanata Like, usvojile znanja o ovom drevnom zanatu. Sve polaznice pokazale su iznimno zadovoljstvo tečajem ne samo radi usvajanja jedinstvenih znanja koja čuvaju naše nasljeđe, već radi mogućnosti koje znanje o njima nudi budućnost razvoja ruralnih područja, posebno u izradi autohtonih suvenira koje moderno tržište sve više traži.

 

 


Ažurirano Četvrtak, 25 Kolovoz 2011 19:51
 
Treneri CTO-a na Gacka festu
Autor cto
Nedjelja, 21 Kolovoz 2011 01:07

12. i 13. kolovoza kod mlinica na Mayerovom vrilu u Sincu, u organizaciji Studentskog zbora Gacka, uspješno je održan prvi Gacka fest. Uz mnogobrojne izvođače i izlagače, svoje proizvode izložilo je i 7 trenera, polaznika edukacije Centra za tradicijske obrte, koji su sudjelovali i u prezentacijama filcanja vune tehnikom močenja i gnječenja, te pokazali svim zainteresiranima kako se može izraditi nakit od vune kombiniranjem boja i ideja.

 

 

 

Ažurirano Nedjelja, 21 Kolovoz 2011 05:46
 
Najava tečaja o izradi tradicijskih proizvoda
Autor cto
Nedjelja, 21 Kolovoz 2011 00:34

22. kolovoza 2011-te započinje novi, 4. edukacijski ciklus Centra za tradicijske obrte namijenjen nezaposelenim i inaktivnim osobama. Prvi tečaj novog ciklusa treninga predstavlja Tečaj izrade Lešćarske coklje.

Program izrade lešćarske coklje provoditi će članice Udruge "Gačanka" iz Otočca, dugogodišnje poznavateljice ovog tradicijskog zanata, pod stručnim vodstvom Dragice Rogić. Tečaj će proći najmanje 30 nezaposlenih i inaktivnih osoba koje će naučiti izradu jednog od najstarijih tradicijskih zanata Gacke doline i Like, što će im pomoći u budućem zapošljavanju ili samozapošljavanju u izradi uporabnih suvenira.

Svi zainteresirani za ovaj, kao i druge tečajeve 4. edukacijskog modula, koje možete vidjeti na u Edukacijskim programima Centra za tradicijske obrte, mogu se prijaviti na brojeve Centra navedene u kontaktima i na vrhu web stranice.


Ažurirano Nedjelja, 21 Kolovoz 2011 05:46
 
Proizvodi Centra na EKO ETNO Gacka 2011
Autor cto
Subota, 06 Kolovoz 2011 13:25

Centar za tradicijske obrte po prvi puta izašao je u javnost sa proizvodima svojih trenera i korisnika na manifestaciji EKO ETNO Gacka, održanoj 23.srpnja 2011. u Otočcu. Eko-etno Gacka je manifestacija koju organiziraju Grad Otočac i TZ Grada Otočca u svrhu promocije Gacke kako turističke destinacije, ali i proizvođača poljoprivrednih i tradicijskih obrta Gacke doline, Like i cijele regije. U okviru štanda Centra za tradicijske obrte 14 trenera i korisnika izložilo je čak 31 različit proizvod, od tkanja do prehrambenih inovativnih proizvoda koji su dio tradicijskog nasljeđa Gacke. Svi posjetitelji pokazali su oduševljenje velikim brojem proizvoda te njihovom vrhunskom kvalitetom.

Ažurirano Subota, 06 Kolovoz 2011 13:59
 
Pozivamo vas na Prvi Gacka Fest, 12.i 13. 08.
Autor cto
Subota, 06 Kolovoz 2011 13:20

Studentski zbor Gacke u suradnji s Centrom za tradicijske obrte, organizira 12. i 13 kolovoza 2011-te, na Mayerovom vrilu, tijekom popodnevnih sati, prvi mulimedijalni Gacka fest. Svrha organizacije događa je pomocija Gacke doline kao vrhunske turističke destinacije i tradicijskih obrta Like kao jedinstvene turističke ponude. Manifestacija je zabavno-demonstracijskog karaktera, tijekom koje će treneri i korisnici Centra za tradicijske obrte svim posjetiteljima demonstirati svoja znanja o tradicijskim obrtima, te doržati radionice o filcanju vune i izradi proizvoda od prerađene vune.

Svi su dobrodošli na ovaj jedinstveni događaj u organizaciji naših mladih!

 

Ažurirano Subota, 06 Kolovoz 2011 13:58
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>
Stranica 1 od 2