Završen Trening za trenere Centra
Autor cto
Subota, 06 Kolovoz 2011 10:33

11. srpnja 2011. uspješno je završen prvi edukacijski ciklus Projekta Centra za tradicijske obrte - Trening za trenere, odnosno obrazovanje budućih edukatora i demonstratora Centra. Trening je uspješno završilo 26 polaznika, od kojih je 15 osoba bilo iz ciljne skupine projekta - dugoročno nezaposlenih, dok su drugi treneri u mirovini ili zaposlene osobe.

Treneri su prošli edukaciju kroz tri modula u devet radionica kroz devet radnih dana, pri čemu su stekli znanja o održivom razvoju ruralnih područja, ponudi i potražnji proizvoda i usluga sela, marketingu, promidžbi, direktnoj prodaji, važnosti očuvanja i revitalizacije tradicijskog nasljeđa Like i Gacke doline, te kako stvoriti ponudu turističke destinacije i proizvode koji ju čine jedinstvenom na turističkom tržištu i brojne druge teme razvojnih mogućnosti ruralnih područja. Trening za trenere proveli su stručnjaci Regionalnog razvojno edukacijskog centra "Primus Fortissimus", Slobodan Matanović i Bojana Markotić Krstinić, dok je edukaciju o tradicijskom nasljeđu i obrtima Like vodila Dragica Rogić, stručnjak za tradiicijsko nasljeđe Like iz Udruge "Gačanka".

Trening je završio posjetom izetištu Braniteljske udruge "Glavičica" u Čovićima koje je jedinstven primjer uspješnog rada ruralne zajednice i jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija Gacke doline.

 

Ažurirano Subota, 06 Kolovoz 2011 12:39